Op blote voeten door het bos

Vandaag viel sinds lange tijd de eerste regen in Doetinchem. Terwijl het dit weekend nog zulk prachtig weer was! Eerste Pinksterdag besloten wij daarom het blotevoetenpad in Engbergen te gaan lopen. Een perfecte dag om zonder schoenen op pad te gaan…

Daar boven op die berg…

Het ‘Bloetevoetenpad’ in Engbergen start bij restaurant Engbergen aan de Bosweg in Voorst (met die lange glijbaan). Het is een tocht van nog geen 2 km en is dus ook voor kindervoetjes prima te doen. Wat bleek? Juist voor kindervoeten! Terwijl onze jongste dochter dapper de hele tocht op blote voeten liep, moesten wij ouders toch af en toe even de slippers aan omdat de steentjes of schelpen niet heel fijn aanvoelden. Het Bloetevoetenpad is aantrekkelijk vormgegeven en bevat paden met onder meer zand, gras, houtsnippers en grind. Het uitdagende stuk door het water was op deze warme dag bijzonder welkom.

De paden van het Bloetevoetenpad zijn begrensd door boomstammen. De bewegwijzering met houten voetjes maakt het voor kinderen erg leuk. Zij kunnen zelf zien waar ze heen moeten en lopen al snel de hele route voorop… “Wie ziet het eerste voetje?”.  Dat het pad in de smaak viel werd na afloop duidelijk. Onze jongste dochter wil er zelfs op schoolreisje naartoe!