Wandelen door het Idinkbos: ik kan het zelf!

Een korte wandeling om even de sleur van de dag te doorbreken? Vanaf koffieboerderij Groot Nibbelink in Sinderen start een leuke, eenvoudige wandeltocht van 4 kilometer. Een mooie afstand voor jonge kinderen om helemaal zelf te lopen.

Een frisse neus

Op Nieuwjaarsdag hadden we genoeg van het binnen zitten en wilden wij er even tussenuit. Een frisse neus halen! We reden daarvoor naar Sinderen en parkeerden bij het Toeristisch Overstap Punt ‘Groot Nibbelink’ (knooppunten fietsroute 21). Vanaf hier konden we direct met de wandelroute beginnen.

De 4 kilometer wandelroute is met blauwe pijlen aangegeven en loopt allereerst langs de speeltuin van Nibbelink via de Idinkweg. Daarna wandel je tussen de weilanden door, langs de Seesinkbeek, het bos in. Een mooi stukje Achterhoek met weids uitzicht. In het bos zelf is een kunstwerk te vinden dat is ontworpen door leerlingen van het AOC, opleidingsrichting groen en loonwerk. Zij bouwden een brug die is gemaakt van stoer eikenhout, afkomstig van bomen uit het Idinkbos. Dankzij de brug is er weer voldoende ruimte voor de Seesinkbeek. Deze stroomt nu vrij door het bos. Wanneer het hout oud zal zijn en de brug is vergaan, kan de natuur het hout weer ‘terugnemen’. Een mooie gedachte.  

Het eind van de wandelroute wordt gevormd door het pannekoekenpad (oude spelling). Dit pad schijnt vernoemd te zijn naar vernoemd naar de ex-burgemeester van de voormalige gemeente Wisch: Hein Pannekoek. Hij gedoogde het olifantenpaadje dat een afstekertje is van de Nibbelinkweg. Ten tijde van de wandeling kenden wij dit verhaal nog niet. Ons verzinsel dat er pannenkoeken onder de grond waren begraven, werd gelukkig ook voor zoete koek geslikt.

Wie het pannekoekenpad afloopt en links afslaat de Nibbelinkweg op, is binnen 500 meter weer bij de koffieboerderij. Een mooie plek om de korte wandeling weer af te sluiten!