De Greephorst: struinen door en spelen in de natuur

Een laatste vakantiedag? Een middagje vrij of er even tussenuit in het weekend? Natuurpark de Greephorst in de Wehlse Broeklanden is een echte aanrader. Het uitdagend ingerichte park bevindt zich aan de rand van woonwijk de Huet en biedt vele mogelijkheden om heerlijk te spelen. Vanuit Dichteren zijn we er met de fiets binnen een mum van tijd!

Veel hebben ze niet nodig

Omdat het voor ons slechts zo’n klein eindje is naar natuurpark de Greephorst, fietsen we er meestal met een kleine omweg heen. Als we via de Doetinchemseweg en de Notenstraat gaan, kunnen de meiden eerst nog even bij de geitjes kijken, voordat we bij het natuurpark aankomen. Ook voor kleine beentjes van 5 jaar is dit prima te doen. Afgelopen zondag hebben we het park weer bezocht. Even lekker uitrazen… Zodra we aankomen bij ‘de Pipowagen’ aan het begin van het park worden de fietsen snel aan de kant gezet. Een van mijn dochters rent de bult op, de ander hangt aan de rekstok. Later zijn ze samen heerlijk aan het spelen bij de waterloop en bouwen ze kleine dammetjes van stenen. Als ouder erg leuk om te zien. In principe zijn ze natuurlijk gewoon spelenderwijs aan het leren. Op hun eigen manier ontdekken ze hier wat er met het water gebeurt wanneer je de doorgang ervan verspert. 

Na het waterplezier volgt ‘het boomstammen pad’. De start bestaat uit een serie afgezaagde bomen die vrolijk beschilderd zijn in de kleuren geel, groen en rood. De stammen zijn stuk voor stuk genummerd van 1 tot en met 11 en worden opgevolgd door een paar boomstammen over dwars. De meiden komen er met gemak overheen. Via een kort zandpad komen ze tenslotte op een klein eilandje dat is omgeven door water. Vanaf het eilandje bereiken ze het gewone speelveld weer via een stevige boomstam-brug. 

Het avontuurlijke boomstammen-pad wordt nog even nabesproken en bekeken vanaf het uitkijkplateau. Er wordt nog op diverse plekken gespeeld en uiteindelijk fietsen we tevreden naar huis. Moe en voldaan! 

Het Planetenpad

Op zondag 8 september wordt op de Greephorst het Planetenpad gelanceerd. Vanaf 15.00 uur vinden er verschillende activiteiten plaats. Wij gaan zeker een kijkje nemen. Jullie ook?