Superboeren in de maak

Als echte Doetinchemmer ben je fan van De Graafschap en ken je alle spelers? Dat was bij ons niet het geval… Wel waren mijn dochters direct te porren voor een bezoekje aan het stadsmuseum. Ze wilden wel eens weten wat daar te zien was. Dat daar op dit moment een tijdelijke tentoonstelling over 65 jaar De Graafschap te bekijken was, maakte vooraf niet veel indruk. Toen we er waren genoten ze met volle teugen!

Superboeren in de maak. Tentoonstelling over de Graafschap.

Achterhoekse trots

De overzichtstentoonstelling van De Graafschap is uitgestald op de bovenste verdieping van het museum. Al bij het oplopen van de trap komt het blauwe licht je tegemoet. De hele bovenverdieping is gehuld in het blauw-wit en voorzien van een heuse grasmat. Aan de wand en in diverse vitrines zijn vele oude foto’s en voorwerpen te zien. Van de hoed van Bennie Jolink en een miniatuur speler van De Graafschap uit 1954, tot oude teamfoto’s, supportersvereniging lidmaatschap passen en nog heel veel meer.

Vooral het interactieve deel met de VR-bril waarmee je zelf door het stadion loopt, de tablets en de films en muziek trokken de aandacht. Ook het kindergedeelte met voetbaldoel en bal en de mogelijkheid zelf een Graafschap speler te zijn, werden gewaardeerd. De gelegenheid om zelf iets toe te voegen aan de tentoonstelling in de vorm van ‘hartenbriefjes’ was uniek. Een erg leuke toevoeging aan het geheel.

Superboeren en andere Doetinchemmers

Vooral voor echte superboertjes is De Graafschap tentoonstelling extra leuk, maar ook voor kinderen die nog niet zo vertrouwd zijn met De Graafschap is een bezoekje zeker de moeite waard. Mijn dochters vermaakten zich prima! Na het bezoeken van de thema tentoonstelling brachten we ook nog een bezoekje aan de rest van het museum. We bekeken het oude klaslokaal, bezochten een aantal themakamers en bekeken het ei van Doetinchem. Afsluitend speelden we een interactief spel op een ‘megagrote tablet’. Een echt leuk museum voor kinderen, omdat ze niet alleen maar mogen kijken, maar ook echt wat kunnen doen of mogen aanraken.