Kinderfeestje bij het Hof van Eckberge

Iets meer dan een maand terug werd onze oudste dochter 7. Naast een gezellige dag met vrienden en familie betekent dat ook: een kinderfeestje! Maar wat ga je doen met zeven kinderen in de leeftijd van 6 tot 7 jaar die boordevol energie zitten? Waar kun je ze veilig laten spelen en kunnen ze tegelijkertijd hun tomeloze energie kwijt? Wij kozen voor het Hof van Eckberge. Het is er ruim, overzichtelijk en er is veel te beleven voor de kinderen, zowel binnen als buiten.

Op pad

Vanuit Doetinchem reden we in een kleine dertig minuten naar Eibergen. Eenmaal daar aangekomen waren de kinderen direct enthousiast. De grote binnenspeeltuin zorgde voor veel rumoer. Het was dan ook fijn dat we de arrangementen vooraf besproken hadden en de heren en dames meteen konden gaan spelen. Voor ons als ouders volgde er bij de entree een kleine uitleg over het arrangement, daarna konden we plaatsnemen aan de speciaal voor ons gereserveerde tafel. Omdat we het kinderfeestje op een studiedag hadden gepland, waren er weinig andere kinderen. Ons gezelschap kon helemaal losgaan in de leuke binnenspeeltuin.

Een kinderfeest arrangement bij Hof van Eckberge is er in drie varianten. Heel overzichtelijk. Je ziet in één oogopslag wat je ervoor krijgt en wat de totale kosten zijn. Bovendien kan er gekozen worden uit friet en pannenkoeken en is er voldoende ranja aanwezig. Het softijsje wat bij ieder arrangement is inbegrepen, kan gegeten worden wanneer je wil en wordt door de kinderen zelf gemaakt. Door de hoorntjes te plaatsen in een speciale machine en een blauw muntje in te werpen, wordt het ijs in het hoorntje geplaatst. Ouders kunnen kiezen voor losse entree en consumpties of gezellige meedoen met een (aangepast) kinderfeest arrangement.   

Wat is daar buiten?

Na het onveilig maken van de binnenspeeltuin hebben we met enkele kinderen, ondanks de sneeuw, de buitenspeeltuin en de kleine dierentuin bekeken. Enorm leuk en zelfs een beetje leerzaam. Bij goed weer zijn er meerdere dieren buiten en zal de speeltuin nog meer in trek zijn, maar ook nu werd er genoten van het wilgendoolhof, de kabelbaan en de diverse schommels. 

Eenmaal weer binnen bleek dat een ander deel van de groep de snoezelruimte had ontdekt. Een ruimte om even lekker tot rust te komen en te ontspannen. Bij ons pakte het echter anders uit. De dames en heren veranderden in zeemeerminnen en waterdieren en beleefden allerlei avonturen. Ze hebben zich heerlijk vermaakt en zijn meermaals geswitcht tussen binnenspeeltuin en snoezelruimte.

Ik wil hier blijven wonen!

Al met al was dit een heerlijk kinderfeestje voor onze oudste dochter en haar vriendjes en vriendinnetjes. Ze hebben zich de hele middag perfect vermaakt. Een van de kinderen wilde er zelfs blijven wonen. Zo leuk vond hij het. De afsluiting met lekkere frietjes en twee mini snacks was het enige waarvoor ze (nog net) eventjes rustig konden blijven zitten. Daarna hebben we met enige moeite iedereen toch zo weer ver gekregen om samen met ons huiswaarts te keren