Boswandeling met een verrassend einde

Wandelen in de Montferlandse bossen… Onze kinderen stonden niet echt direct te springen toen we het voorstelden, maar hoe geweldig vonden ze het einde van onze wandeltocht! 

Na iets meer dan een uur wandelen door het bos -deels nog bedekt met sneeuw- en een broodje eten op een bankje in de zon, eindigden we namelijk bij uitspanning het Peeske. In de achtertuin van dit gezellige restaurant bevindt zich al zo lang ik me kan herinneren een soort van buizendoolhof dat vroeger al voor veel vertier zorgde. De speelplek in het bos is echter volledig vernieuwd en aangevuld met touwbruggen, boomstammen waar je overheen kunt lopen en een “kasteel in het midden”. Mijn jongste dochter waande zich een prinses die uitkeek over haar eigen koninkrijk. Mijn oudste dochter klom, kroop en rende in het rond. Een schot in de roos, deze mooie plek!

Hier ben ik, hier ben ik!!

Gelukkig is bij de vernieuwing van de speelplek het ondergrondse buizendoolhof niet verdwenen. Het ziet er zelfs extra aantrekkelijk uit, omdat iedere ondergrondse ingang een fraaie houten omranding heeft gekregen. Vanuit de buizen aan de ene kant, lopen de kinderen zo naar een ander stuk van de speelplek overdekt met takken en boomstammen. Ze veranderen in hun fantasie in echte krijgers, stoere ridders of ondergrondse dieren. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich in dit uitdagende stuk bos volledig uitleven. Ondanks het miezerweer en een straffe kou, wilden onze jongedames echt niet mee naar huis. Ze bleven maar spelen en ontdekten steeds weer nieuwe mogelijkheden. Zeker een plek om vaker te bezoeken!